9 victime în urma coliziunii dintre un microbuz și un autotren

Duminică, 17 Iulie 2016Hunedoara
Sursa Foto: ISU Hunedoara

9 victime in urma coliziunii dintre un microbuz si un autotren | imaginea 1 Vineri, 3 iunie a.c., după ora 11.30, un apel la 112 a anunţat producerea unui accident pe DN 68 A, în localitatea Zeicani, în care a fost implicat un microbuz şi un autotren.

Primele informaţii indicau că ar fi un număr mare de victime, motiv pentru care, inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, lt.col. Viorel Demean, a declanşat Planul Roşu de Intervenţie şi a notificat managerii spitalelor din Deva, Hunedoara şi Haţeg care au iniţiat Planul alb la nivelul unităţilor spitaliceşti. În cel mai scurt timp s-au alertat şi au pornit spre locul indicat 4 ambulanţe SMURD, 3 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean, 1 autospecială de transport victime multiple, un post medical avansat, 1 descarcerare grea şi două autospeciale mixte de intervenţie, de la Detaşamentele Deva, Hunedoara şi Petroşani.

În sprijinul forţelor de intervenţie din judeţul Hunedoara au acţionat şi pompierii din judeţul Caraş, care au dislocat în zonă 2 ambulanţe şi o autospecială de transport victime multiple.

Ajunse la locul intervenţiei, echipajele de salvare au constatat că într-un microbuz, intrat în coliziune cu un autotren, se aflau 9 persoane rănite, dintre care una încarcerată, mai exact şoferul microbuzului. Conducătorul auto a fost rapid eliberat din microbuz şi i s-au acordat îngrijiri medicale. În acelaşi timp, ceilalţi 8 răniţi au fost evaluaţi şi au primit îngrijiri medicale. Toate victimele prezentau traumatisme provenite în urma accidentului rutier dar niciuna nu era inconştientă.

Toţi răniţii au fost transportaţi cu ambulanţele la Unităţile de Primiri Urgenţe din Haţeg, Deva şi Hunedoara, operaţiunea fiind coordonată în teren de inspectorul şef al I.S.U Hunedoara.

Galerie imagini