Capcană pentru bicicliști

Miercuri, 17 August 2016Bihor

Capcana pentru biciclisti | imaginea 1 Pista de biciclete a municipiului Salonta a fost una din realizările actualei administrații publice locale. Lungă de aproape 15 kilometri, pentru amatorii de ciclism ea reprezenta o reală gură de oxigen, străbătând orașul de la un capăt la altul, pe străduțe lăturalnice, până aproape de graniță.

Asta până în după amiaza zilei de marți, 16 august a.c., când, pe nepusă masă, pista de biciclete a devenit o reală capcană pentru bicicliști. Astfel, de-a lungul ei, pe strada Bolyai Janos au apărut hârtoape, unele de până la 10-15 cm adâncime care tăiau pista și implicit, drumul amatorilor de ciclism. Orașul se află în "absorbție de fonduri europene" de mai bine de un an - lucrări de introducere a apei, canalizării etc. - majoritatea străzilor arătând ca după război. Desigur, lucrările respective sunt de dorit într-o urbe cu rang de municipiu.

Civilizat și de bun simț era ca în zonă să apară măcar o atenționare pentru amatorii mersului cu bicicleta, sau măcar o semnalizare a craterelor adânci care brăzdează strada orizontal și peste care e greu de trecut chiar și cu un autoturism. Astfel de gropi au efecte devastatoare pentru roțile și telescoapele unei mașini. Pentru un biciclist ele pot fi fatale.

Inconștineță? Superficialitate? Nepăsare? Până una alta, feriți-vă dragi bicicliști de capcanele de pe pista de biciclete a municipiului Salonta. Probabil după prima victimă se va sesiza cineva și ori va acoperi acele gropi, ori măcar le va semnaliza.

Galerie imagini