Autocar cu 63 de turiști ucrainieni ieșit în afara părții carosabile

Joi, 11 August 2016Vrancea

Autocar cu 63 de turisti ucrainieni iesit in afara partii carosabile | imaginea 1 63 de turişti ucrainieni au fost transportaţi la Căminul cultural din Garoafa, după ce autocarul în care se aflau a ieşit în afara părţii carosabile, pe DN 2 (E85), la ieşire din localitatea Garoafa, spre Focşani.

Joi, 11 august a.c., la ora 02.24, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost anunţat, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, de producerea unui eveniment rutier în care a fost implicat un autocar, pe DN 2 (E85), la ieşire din localitatea Garoafa, spre Focşani.

În cel mai scurt timp, la faţa locului s-au deplasat o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă S.M.U.R.D., din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, cât şi 3 ambulanţe de la S.A.J. Vrancea, unde, din fericire au constatat că în urma evenimentului, cei 63 de turişti ucrainieni (50 de copii şi 13 adulţi) care se aflau în autocar, nu au suferit leziuni. Două persoane adulte au suferit atacuri de panică, echipajele medicale prezente la eveniment acordându-le îngrijiri. Pompierii militari au acţionat pentru evacuarea în siguranţă, a turiştilor din autocarul avariat, iar echipajele medicale au evaluat fiecare persoană, pentru stabilirea stării de sănătate.

Prin grija Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, turiştii au fost transportaţi cu un microbuz la Căminul cultural din localitatea Garoafa, unde au fost cazaţi provizoriu şi cu sprijinul autorităţilor locale şi a Crucii Roşii, le-a fost oferită apă, ceai şi sandwich-uri. Reprezentanţii firmei de transport au informat că un alt autocar se deplasează spre localitatea Garoafa pentru a prelua pasagerii şi a-i transporta la destinaţie.

Galerie imagini