Mama a doi copii decedată în urma unui accident înfiorător

Joi, 11 August 2016Suceava
Sursa Foto: ISU Suceava

Mama a doi copii decedata in urma unui accident infiorator | imaginea 1 Un grav accident rutier s-a produs în seara zilei de miercuri, 10 august a.c., în jurul orei 22:00, pe DN 17, la intrare în localitatea Ilişeşti, dinspre Gura Humorului. Un autoturism, în care se afla o familie compusă din patru persoane, părinţi şi copii, a lovit în plin o căruţă încărcată cu lemne. Impactul a fost deosebit de violent, în urma acestuia, mama celor doi copii, cu vârste de 1,5 şi 6 ani, rămânând încarcerată.

La faţa locului, s-au deplasat militarii de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, cu două autospeciale pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD, sprijiniţi de trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Până la sosirea salvatorilor, copilul de 6 ani a fost preluat de o maşină civilă şi transportat la spital, unde a ajuns în stare stabilă.

Pompierii militari au luat măsurile specifice de siguranţă, concomitent cu operaţiunile de extragere a victimei încarcerate. Din nefericire, pentru femeia de 40 de ani nu s-a mai putut decât constata decesul.

Soţul acesteia, în vârstă de 39 de ani, şi cel de-al doilea copil, ambii în stare de conştienţă, au fost preluaţi de echipajul TIM al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, care i-a transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului judeţean, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Conform Poliției, autoturismul, condus de un cetăţean spaniol de 39 de ani, a intrat în coliziune frontală cu un atelaj hipo neînregistrat și nesemnalizat, care staţiona pe partea carosabilă și care transporta material lemnos. Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au identificat un tânăr de 25 de ani, din comuna Ciprian Porumbescu şi un bărbat de 49 de ani, din comuna Stroieşti, ca fiind cei care au condus atelajul hipo, atât înaintea, cât şi în momentul producerii accidentului rutier. Cei doi au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Întrucât nu dețineau documente legale de însoțire a materialul lemnos, cei doi bărbați au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie organelor silvice.

În cauză s-a întocmit penal, ce va fi soluționat procedural.

Galerie imagini