Plan Roşu, activat pentru accident rutier

Marți, 21 Mai 2019Satu Mare
Sursa Foto: ISU Satu Mare

Plan Rosu  activat pentru accident rutier | imaginea 1 În noaptea de duminică spre luni, 19-20 mai, a.c., la ora 0:15, un apel la numărul unic de apeluri de urgență 112 anunța faptul că între localitățile Halmeu şi Turulung din județul Satu Mare, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate 2 autovehicule și posibil persoane încarcerate.

La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Turț, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD. După executarea recunoașterii, au anunțat situația exactă solicitând suplimentarea forțelor. Fiind vorba de 9 persoane vătămate, la nivelul ISU SATU MARE s-a activat Planul Roşu de Intervenţie. La fața locului s-au deplasat încă 6 ambulanțe SMURD și SAJ. După acordarea primelor îngrijiri medicale la fața locului, toate victimele (5 adulți și 4 copii) au fost preluate în stare de conștienţă și transportate la UPU Satu Mare pentru efectuarea de investigații medicale suplimentare.

După efectuarea investigațiilor specifice, doar 2 persoane (2 femei de 20, respectiv 39 ani) au fost diagnosticate cu răni ușoare.