De 1 iunie, a fost o fetiţă norocoasă!

Luni, 03 Iunie 2019Cluj
Sursa Foto: ISU Cluj

De 1 iunie  a fost o fetita norocoasa | imaginea 1 In dimineaţa zilei de sâmbătă, 1 iunie, a.c., plt. maj. Rus Ioan, plt. maj. Jianu Radu, plt. maj. Incze Andrei şi plt. maj. Salcudean Ovidiu au ieşit din tura de serviciu, Garda Băişoara.

Serviciul nu fusese uşor, ei având mai multe intervenţii ca urmare a fenomenelor meteo din ziua precedentă. Pe drum spre casă, la ieşire din Buru spre Corneşti, pe partea dreaptă a carosabilului staţiona un autotren încărcat. Au oprit pentru a acorda prioritate de trecere vehiculelor care circulau din sens invers. În acel moment au observat în partea lateral dreapta a autotrenului două picioare care faceau mişcări atipice, indicând o stare de panică. Era şoferul camionului care avea o mână prinsă în zona suspensiei spate a autotrenului.

Pompierii au sesizat instantaneu situaţia de urgenţă. Şoferul încercase să repare ceva la suspensia spate şi o mână i-a fost prinsă între perna de aer şi un suport metalic. Stătea deja de mai bine de jumătate de oră prins. Salvatorii au trecut la acţiune, au eliberat presiunea din perna de aer, şi, cu ce au avut la îndemână, au reuşit să-l elibereze pe şofer. Între timp au sunat pentru ajutor la 112. Persoana rănită a fost preluată de o ambulanţa SAJ şi acum este în afara oricărui pericol.

Situaţia fusese disperata pentru şofer pentru că era aproape imposibil de observat de pe partea carosabilă, cu atât mai mult cu cât fetiţa acestuia, în vârstă de 5 ani, se afla în cabina autocamionului jucându-se. În acea zi a fost o fetiţă norocoasă! Tatăl ei a fost salvat de pompierii de la Garda Băişoara! Este 1 iunie! LA MULŢI ANI TUTUROR COPIILOR!