Accident feroviar grav în localitatea Plătărești, Călărași

Duminică, 28 Iulie 2019Calarasi
Sursa Foto: ISU Calarasi

Accident feroviar grav in localitatea Plataresti  Calarasi | imaginea 1 Un accident feroviar grav a avut loc în localitatea Plătărești, în urma coliziunii dintre un tren și un autoturism, soldat cu două victime, dintre care una inconștientă.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Călărași au intervenit rapid la locul accidentului cu o autospecială de descarcerare și o autospecială de prim ajutor SMURD. Totodată, la faţa locului s-a deplasat și un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Călăraşi.

Vineri, 20 iulie, a.c., ora 00.23, echipaje de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Călărași au fost solicitate, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență - 112, să intervină în zona localității Plătărești - DJ 301, pentru acordarea primului ajutor mai multor persoane și pentru asigurarea tuturor măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unui accident grav, între un tren și un autoturism.

La fața locului au fost găsite două victime rezultate în urma accidentului, conducătorul auto în vârstă de aproximativ 25 ani, conștient, ce prezenta diferite excoriații și traumatisme, precum și o persoană de sex feminin, minoră de 15 ani, pasageră în autoturismul implicat în accident, care era inconștientă și prezenta diferite politraumatisme.

Aceasta a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță aflat la fața locului, și transportată la spital, în stare de inconștiență.