Planul Roșu de Intervenție, activat în urma unui accident rutier

Sâmbătă, 21 Decembrie 2019Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Planul Rosu de Interventie  activat in urma unui accident rutier | imaginea 1 În seara zilei de luni, 16 decembrie, a.c., la ora 17.48, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 pompierii teleormăneni au fost alertați de producerea unui accident rutier pe DJ 701, pe raza localității Scurtu Mare, unde un microbuz s-a răsturnat.

Având în vedere numărul ocupanților, pentru eficientizarea misiunii de răspuns la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

În zonă, s-au deplasat 3 autospeciale de stingere cu modul de descarcarare, o autospecială pentru transport victime multiple, 5 ambulanțe SMURD și 3 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat că erau mai multe victime, neîncarcerate, acestea fiind imediat preluate de către echipajele medicale.

În total au fost 10 victime, dintre care o persoană decedată (șoferul microbuzului) și nouă rănite, însă conștiente și cooperante. Opt victime au fost transportate la Spitalul Județean din municipiul Alexandria (7 de la locul evenimentului și 1 de la domiciliu), iar o victimă, de gen feminin, a refuzat transportul la spital după ce a fost asistată medical.

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat la ora 18.55, cazul rămânând în atenția poliției pentru cercetări.

Planul Rosu de Interventie  activat in urma unui accident rutier | imaginea 2