Grav accident rutier, cu o persoană încarcerată și alte patru rănite

Sâmbătă, 25 Iulie 2020Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Grav accident rutier  cu o persoana incarcerata si alte patru ranite | imaginea 1 Sunt chemați de fiecare dată când apare un accident grav! Au calmul și priceperea de a găsi cea mai bună soluție pentru eliberarea victimelor dintre fiarele contorsionate ale mașinilor! Ei sunt pompierii care încadrează echipajele de descarcerare!

Este o meserie care nu se face cu mâinile goale! Pentru a reuși să salveze persoanele încarcerate au nevoie de echipamente hidraulice puternice pentru îndepărtarea elementelor metalice!

La un accident rutier, cu o persoană încarcerată și alte patru rănite, a fost solicitat să intervină, vineri, echipajul de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc. Astfel, vineri, 17 iulie a.c., la ora 18:37, dispeceratul integrat ISU-SAJ a fost anunţat, printr-un apel la numărul unic de urgență 112, despre producerea unui accident rutier, cu cinci victime, din care una încarcerată, pe DN 13A, între Vlăhița și Miercurea Ciuc.

La faţa locului s-au deplasat patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD, autospeciala de transport personal și victime multiple (ATPVM) și o autospecială complexă de primă intervenție, în sprijin fiind trimise şi două ambulanțe SAJ.

Accidentul s-a produs în urma coliziunii frontale între două autoturisme și s-a soldat cu rănirea a cinci persoane, echipajul de descarcerare intervenind pentru extragerea unei persoane încarcerate (bărbat, în vârstă de 28 de ani). După acordarea primului ajutor la locul evenimentului, cei doi conducători auto, în vârstă de 27, respectiv 28 ani, și alți trei pasageri (un minor de 12 ani și două tinere de 17, respectiv 19 ani), au fost preluați și transportați de echipajele ATPVM, SMURD și SAJ, la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.