Serie de accidente în lanţ, cu multiple victime, pe autostrada Bucureşti-Constanţa

Luni, 19 Iulie 2021Constanţa
Sursa Foto: Facebook ISU Constanţa

Serie de accidente in lant  cu multiple victime  pe autostrada Bucuresti Constanta | imaginea 1 Vineri, 16 iulie a.c., a fost anunțat printr-un apel la 112, un accident rutier pe autostrada A2, în patru zone cuprinse între km. 172-183.

Având in vedere valorile ridicate de trafic înregistrate în această perioadă pe autostrada București-Constanța și a numărului de autovehicule implicate în accident, începând cu ora 07:40 a fost activat planul roșu de intervenție, care a presupus suplimentarea resurselor medicale și a forțelor de intervenție din 3 județe, la fața locului, respectiv ISU București-Ilfov, ISU Călărași, ISU Ialomița, pe lângă echipajele ISU Constanța.

După evaluarea medicală a persoanelor implicate în accident, 57 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care 16 au fost transportate la spital (7 copii) și alte 41 de persoane au fost asistate medical la locul evenimentului.

Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit peste 160 de pompieri, paramedici, medici, asistenți, cu 5 autospeciale de stingere, 5 autospeciale de transport personal și victime multiple, 18 ambulante SMURD tip B, 3 ambulante SMURD terapie intensivă mobilă, 17 ambulanţe ale Serviciului Județean de Ambulanță, un punct mobil avansat, 6 autospeciale pentru descarcerare, un punct mobil de comandă, din județul Constanţa, Ialomița, Călărași și București-Ilfov, dar și un elicopter SMURD. Planul roșu de intervenție a fost dezactivat începând cu ora 11:00.