Planul Roşu de Intervenţie, activat pentru 8 victime ale unui accident rutier

Miercuri, 11 August 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Planul Rosu de Interventie  activat pentru 8 victime ale unui accident rutier | imaginea 1 Miercuri seara, 4 august a.c., în jurul orei 21.20, pe DN 65A, pe raza localității Putineiu, s-a produs un grav accident rutier, între un autoturism și un atelaj hipo, rezultat cu opt victime.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea misiunii de răspuns la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La fața locului, salvatorii teleormăneni au intervenit cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, șase ambulanțe SMURD și opt ambulanțe SAJ.

Echipajele de intervenție au preluat șase victime, toate din atelajul hipo, dintre care doi adulți și patru copii, cu vârste cuprinse între 3 și 13 ani, conștiente și cooperante, cu multiple traumatisme, pe care le-au transportat la unitățile medicale din Turnu Măgurele și Alexandria.

Din autoturism au rezultat două victime, doi tineri, de 18 și 21 de ani, unul în stop cardiorespirator, iar celălalt cu leziuni incompatibile cu viața. Salvatorii au efectuat aproape o oră manevre de resuscitare tânărului aflat în stop cardiorespirator, însă fără succes, echipajul medical al SAJ Teleorman declarând decesul.

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat la ora 22.07. Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

Galerie imagini