TIR încărcat cu rășină de poliester, derapat într-un șanț

Luni, 07 Martie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

TIR incarcat cu rasina de poliester  derapat intr un sant | imaginea 1 Joi, 3 martie a.c., în jurul orei 10.50, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat intervenția pompierilor militari pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un eveniment rutier produs pe raza localității Izvoarele, unde un TIR, încărcat cu 22 de bidoane de câte 1000 l cu rășină de poliester, a derapat într-un șanț.

Ajunse rapid la fața locului, cele patru echipaje de pompieri, două din cadrul Detașamentului Zimnicea, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, iar două de la Detașamentul Alexandria cu o mașină de stingere și o autospecială CBRN, au constatat că 7 dintre cele 22 de recipiente sunt fisurate, cu scurgeri ușoare, rășina de poliester fiind o substanță foarte vâscoasă, fără a fi înregistrate victime omenești.

Pentru gestionarea acestui eveniment din punct de vedere al protejării mediului înconjurător, a fost anunțată Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Teleorman care a trimis o echipă de specialiști. Aceștia au fost sprijiniți de autoritățile locale, care au adus o autocisternă și un buldoexcavator, cu ajutorul căruia s-a transportat nisip în zonă pentru a limita efectele scurgerilor.

În vederea transvazării substanței și preluarea încărcăturii din autotrenul derapat, s-a luat legătura cu operatorul economic beneficiar, din Buftea, jud. Ilfov, care a trimis în cel mai scurt timp un autocamion și recipientele necesare.

Cu toate că nu a fost niciun pericol iminent, deoarece substanța era una stabilă, iar riscul de incendiu putea apărea doar prin expunerea directă la flacără deschisă, pompierii au continuat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor până ce zona a fost eliberată. Circulația a fost închisă pe un tronson de cca. 200 de metri în zona accidentului, traficul fiind realizat pe căi ocolitoare.

Galerie imagini