Accident rutier cu 11 victime - Plan Roșu de Intervenție activat

Vineri, 15 Iulie 2022Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Accident rutier cu 11 victime   Plan Rosu de Interventie activat | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui a intervenit cu două autospeciale pentru descarcerare, două autospeciale de stingere, echipate cu module pentru descarcerare/deblocare, cinci ambulanțe SMURD (o ambulanță TIM și patru ambulanțe EPA), pentru degajarea, descarcerarea, salvarea, evaluarea și acordarea primului ajutor medical victimelor unui accident rutier.

Acesta s-a produs pe DN 24A, în localitatea Popeni, comuna Zorleni. La intervenție au participat și patru ambulanțe aparținând SAJ Vaslui. În accident au fost implicate un autotren, un autoturism și o căruță, în cele trei mijloace de transport aflându-se 11 persoane. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea eficientă a situației, a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite două persoane decedate (un copil în vârstă de trei ani și un adult), două persoane cu răni extrem de grave (cod roșu), cinci victime conștiente, dar care prezentau multiple traumatisme (cod galben), precum și două persoane rănite ușor (cod verde).

Victimele au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad și la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Unul dintre pacienții aflați în cod roșu, un copil în vârstă de patru ani a fost transportat cu o ambulanță SMURD pentru terapie intensivă mobilă, la o unitate medicală din municipiul Iași. Cauzele și circumstanțele producerii acestui grav accident rutier sunt cercetate de reprezentanții instituțiilor abilitate în acest sens.

Galerie imagini