Salvatorii au luptat circa o oră și jumătate pentru viața unui tânăr

Vineri, 07 Octombrie 2022Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Salvatorii au luptat circa o ora si jumatate pentru viata unui tanar | imaginea 1 Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare), o ambulanță SMURD tip C1 (Terapie Intensivă Mobilă), o ambulanță SMURD tip B2 (Echipaj de Prim Ajutor) și echipaje specializate, pentru asigurarea zonei, asigurarea măsurilor PSI și salvarea victimelor unui accident rutier.

Acesta s-a produs pe DJ 245A, între localitățile Lipovăț și Fundu Văii. La fața locului a fost deplasată și o ambulanță tip C aparținând SAJ Vaslui. În accident a fost implicată o autoutilitară în care se aflau două persoane.

La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un autovehicul ieșit în afara carosabilului și avariat (autoutilitara a lovit un copac de pe marginea drumului), persoanele aflate în interior fiind evacuate.

Una dintre victime (pasager în autoutilitară) a fost găsită în stare de inconștiență și în stop cardiorespirator. Echipajele medicale au început manevrele de resuscitare. Șoferul autoturismului (un bărbat în vârstă de 27 ani) a fost evaluat, dar nu a necesitat îngrijiri medicale.

Pompierii militari au asigurat măsuri PSI. Echipajele medicale au continuat manevrele de resuscitare timp de peste 75 minute. Din nefericire, medicul de pe ambulanță a fost nevoit să declare decesul bărbatului în vârstă de 28 ani.

Galerie imagini