A vrut să evite o căprioară și a ajuns cu mașina în șanț

Miercuri, 29 Martie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

A vrut sa evite o caprioara si a ajuns cu masina in sant | imaginea 1 Un eveniment rutier produs, sâmbătă seara, 25 martie a.c., pe DN 29 A, între localitățile Horlaceni și Vârfu Câmpului, a fost anunțat prin sistemul E-Call.

Imediat după primirea apelului, la fața locului au fost trimise două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Pompierii au constatat că un autoturism în care erau doi tineri, de 21 de ani, era oprit pe partea carosabilă, fiind ușor avariat. Conducătorul auto ar fi vrut să evite o căprioară și a ajuns în șanț, după care a revenit pe șosea. Cei doi tineri s-au ales doar cu o sperietură zdravănă. Pompierii s-au asigurat că nu există riscul izbucnirii unui incendiu și au deconectat bornele bateriei.

ℹ️ În cazul producerii unui accident rutier sistemele eCall generează automat apelarea numărului 112 și transmiterea către serviciul de urgență a informațiilor relevante pentru localizarea precisă a evenimentului și pentru intervenția echipajelor de salvare.

Imediat după impact, date precum coordonatele GPS, seria VIN, tipul vehiculului, tipul combustibilului utilizat și direcția de mers sunt furnizate de autovehiculele echipate cu eCall.