Două trenuri s-au ciocnit în județul Teleorman

Duminică, 19 Martie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Doua trenuri s au ciocnit in judetul Teleorman | imaginea 1 Luni, 13 martie a.c., în jurul orei 04.02, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii teleormăneni au fost alertați de producerea unui eveniment feroviar între localitățile Măldăeni și Roșiorii de Vede, în care au fost implicate un tren de transport persoane și un tren de transport marfă.

Având în vedere numărul mare de persoane care se puteau afla în trenul personal IR 1822, ce se deplasa pe direcția Arad – București, pentru gestionarea optimă a acestui eveniment, la ora 04.05, a fost pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție.

Astfel, la fața locului, au fost mobilizate importante forțe și mijloace de intervenție, respectiv: două autospeciale de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple (ATPVM), o autospecială de stingere cu apă și spumă, șapte ambulanțe SMURD, opt ambulanțe SAJ, două microbuze de transport persoane și două autospeciale de primă intervenție și comandă.

Totodată, pentru sprijinirea salvatorilor teleormăneni, din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Olt și Dolj au fost dislocate următoarele mijloace de intervenție: ISU Olt: o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială de descarcerare grea și cinci ambulanțe SMURD; ISU Dolj: o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială de descarcerare grea și trei ambulanțe SMURD. Concomitent cu deplasarea acestor echipaje spre locul evenimentului, au mai fost prealertate ISU Argeș și ISU București Ilfov.

La sosirea primelor forțe de intervenție din cadrul I.S.U. Teleorman și în urma efectuării recunoașterii, s-a constatat faptul că în tren se aflau aproximativ 280 de călători, iar 12 persoane, conștiente și cooperante, cu diferite traumatisme, aveau nevoie de asistență medicală de urgență.

Având în vedere aceste informații și pentru că situația putea fi gestionată în mod optim și în condiții de siguranță pentru cetățeni de către echipajele alocate din cadrul structurilor din județul Teleorman, forțele de intervenție din celelalte județe au fost reîntoarse la bază, cu aprobarea inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

După acordarea primului ajutor, patru dintre cele 12 victime au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate, iar opt dintre ele nu au necesitat acest lucru.

Dintre cele patru victime, un bărbat de cca. 46 de ani și o femeie de aprox. 30 de ani au fost transportate la UPU Alexandria, cu traumatisme la nivelul membrelor și capului, conștiente și cooperante, iar alte două persoane, un bărbat de cca. 59 de ani și o femeie de aprox. 61 de ani au fost transportate la Spitalul Municipal din Roșiorii de Vede, cu diferite traumatisme.

Concomitent cu misiunea de acordare a asistenței medicale persoanelor rănite, salvatorii au preluat cu ajutorul celor două microbuze din dotarea ISU Teleorman toate persoanele din zonă, pe care le-au transportat în Stația CFR Roșiori Nord, la o garnitură de tren pusă la dispoziție de CFR călători.

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat la ora 06.45. Evenimentul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

Galerie imagini