O autocisternă încărcată cu combustibil s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui

Vineri, 28 Iulie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

O autocisterna incarcata cu combustibil s a rasturnat pe Autostrada Soarelui | imaginea 1 Echipajele profesioniste de pompieri din cadrul ISU “Barbu Știrbei” al judeţului Călărași au fost solicitate să intervină marți, 25 iulie a.c., în jurul orei 15.30, la un accident rutier produs pe Autostrada Soarelui, la km 81, pe sensul de mers Constanța - București, unde o autocisternă încărcată cu combustibil s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, prezenta traumatisme la nivelul membrelor, era conștient, cooperant și a fost preluat de un echipaj Serviciului Județean de Ambulanță și transportat la spitalul Bagdasar Arseni din Capitală pentru consultații amănunțite.

Pompierii militari din cadrul ISU Călăraşi au acționat la locul accidentului cu o autospecială CBRN, o autospecială SMURD, și patru autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru crearea unei perdele de protecție, cu jet pulverizat de apă pentru diluarea vaporilor proveniți din scurgerile de combustibil.

Conducerea intervenției a fost asigurată la fața locului de către reprezentanţii comenzii ISU Călărași. Important de menționat este faptul că la locul accidentului s-au luat toate măsurile necesare pentru diminuarea riscurilor. Circulația rutieră a fost blocată.

La locul intervenției s-au aflat două utilaje de la o firmă specializată care a efectuat repunerea pe roți a autocisternei, asigurând totodată și tractarea acesteia. Intervenția s-a încheiat la ora 22.50, iar traficul rutier a fost reluat începând cu ora 22.55.

Galerie imagini