În ajutorul oamenilor!

Luni, 22 Ianuarie 2024Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

In ajutorul oamenilor | imaginea 1 Sâmbătă, 20 ianuarie a.c., în jurul orei 11.10, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 s-a anunțat un eveniment rutier, cu un autovehicul răsturnat, pe DJ 503, în apropierea localității Moșteni.

Pentru gestionarea acestei situații de urgență, la fața locului s-au deplasat imediat două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Videle, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, două echipaje ale SAJ Teleorman și un echipaj specializat de poliție.

La sosirea salvatorilor, s-a constatat că autovehiculul era răsturnat în afara părții carosabile, iar cele patru persoane, care se aflau în mașinii la momentul producerii evenimentului rutier, erau conștiente și cooperante, neîncarcerate, cu atac de panică. După ce au fost asistate la fața locului de echipajele medicale, cei patru pasageri au refuzat să meargă la spital.

Pompierii, polițiștii și personalul unui echipaj de deszăpezire au continuat misiunea până când au reușit să repună pe roți autovehiculul, în condiții de siguranță. Cazul a rămas apoi în atenția autorităților competente pentru cercetări.

Având în vedere acest eveniment rutier, pompierii militari reamintesc tuturor conducătorilor auto:

  1. să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică; dacă, totuşi, deplasarea este necesară, să se informeze dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;
  2. să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează eficient;
  3. să echipeze corespunzător autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc.).

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Galerie imagini