Misiune dificilă pentru pompierii vasluieni - Grav accident rutier

Luni, 12 Februarie 2024Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Misiune dificila pentru pompierii vasluieni   Grav accident rutier | imaginea 1 Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială pentru descarcerare grea, o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD pentru terapie intensivă mobilă și echipaje specializate, pentru asigurarea măsurilor PSI, descarcerarea, evacuarea, evaluarea și acordarea primului ajutor calificat persoanelor implicate într-un accident rutier.

Acesta s-a produs pe DN 24, în raza localității Șapte Case, comuna Costești. În accident au fost implicate două autovehicule (un autotren și un autoturism) în care se aflau tot atâtea persoane. Din cauza impactului foarte puternic, circulația autovehiculelor a fost blocată pe ambele sensuri de mers. Din ambele autovehicule se scurgeau cantități importante de lichide combustibile.

La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite două autovehicule puternic avariate, un bărbat fiind încarcerat și fără semne vitale. Pompierii au început operațiunile pentru descarcerarea victimei, însă după extragerea dintre fiarele contorsionate s-a constatat că bărbatul în vârstă de 57 ani prezenta leziuni incompatibile cu viața.

Conducătorul autotrenului a fost evaluat, a primit primul ajutor calificat în ambulanța SMURD, însă a refuzat transportul la spital. Pompierii au asigurat măsurile PSI și au curățat carosabilul. Circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de reprezentanții instituțiilor abilitate în acest sens.

Galerie imagini