Doi pompieri, răniți într-un grav accident rutier

Vineri, 05 Iulie 2024Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Doi pompieri  raniti intr un grav accident rutier | imaginea 1 Două autovehicule, un autotren şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri Vaslui au fost implicate, luni, 1 iulie a.c., într-un accident rutier pe DJ 244A, în apropiere de localitatea Gara Roşieşti.

O autospecială de intervenție și stingere cu apă și spumă din cadru ISU Vaslui a fost implicată într-un accident de circulație care s-a petrecut în faptul serii.

În timp ce se deplasa la un incendiu anunțat la Numărul Unic de Urgență 112 în localitatea Vutcani, șoferul autospecialei a fost nevoit să efectueze o manevră de depășire bruscă a unui autotren care nu i-a acordat prioritate, fapt ce a produs un tangaj ce a dus la răsturnarea autospecialei de pompieri. În urma evenimentului rutier, doi dintre pompierii aflați în autospecială au fost răniți.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a intervenit cu cinci autospeciale, între care două ambulanțe SMURD, pentru evacuarea, evaluarea și acordarea de prim ajutor calificat victimelor unui accident rutier produs pe DJ 244A, în apropiere de localitatea Gara Roșiești, comuna Roșiești.

În accident au fost implicate două autovehicule, un autotren și o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Vaslui. În autospeciala de stingere cu apă și spumă se aflau șase subofițeri. Doi dintre aceștia au fost răniți, fiind diagnosticați cu traumatisme cranio-cerebrale, cranio-faciale și traumatisme ale membrelor superioare și inferioare.

La sosirea echipajelor de intervenție, pompierii se autoevacuaseră, erau conștienți și cooperanți. Persoanele implicate în accident au fost evaluate și au primit prim ajutor calificat la fața locului. Două victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Pompierii răniți sunt conștienți, cooperanți și stabili hemodinamic.

Echipajul de pompieri se deplasa cu autospeciala de stingere cu apă și spumă la o intervenție pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o o locuință din localitatea Vutcani.

După producerea accidentului rutier, la locul incendiului s-au deplasat reprezentanții SVSU Vutcani. Pompierii voluntari ajunși la intervenție au constatat că incendiul nu se manifesta la nicio locuință, ci la niște gunoaie depozitate pe un câmp.

Precizăm că autospeciala de stingere cu apă și spumă se deplasa la intervenție folosind semnale acustice și luminoase. Conducătorul autospecialei, un subofițer în vârstă de 49 de ani, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Urmează a fi efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier și dispunerea măsurilor legale, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările vor fi preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iași.