Agentul șef Valer Kovacs - un polițist “rebel” și iubit, într-un sistem urât

Marți, 07 Decembrie 2021București
Autor: Ioana Anamaria Ungur
Sursa Foto: Facebook

Agentul sef Valer Kovacs   un politist  rebel  si iubit  intr un sistem urat | imaginea 1 Primul polițist rutier care și-a manifestat deschiderea de a fi alături de noi în această încercare de a reclădi relația cetățean-polițist este agentul șef Valer Kovacs. Valer poate fi întâlnit de participanții la trafic pe autostrada A1 Deva-Nădlac. De un bun simț și o seninătate remarcabile, agentul șef aplică legea pe drumul de mare viteză, de o bună bucată de vreme.

Mai precis de când a fost reîncadrat, de voie de nevoie, de superiorii care îl voiau dispărut din sistem după ce denunțase planul de amenzi băgat pe gâtul polițiștilor de niște politicieni vremelnici care s-au străduit din greu prin ideile lor tâmpite să descalifice o instituție istorică: Poliția română. Nici că îi mai lipsea altceva unui polițist de carieră decât să fie nevoit a-și îndeplini misiunea în litera legii, sub presiunea întocmirii unui plan de amenzi. Ani la rând acest stil dezaxat a existat în “subteranul” Poliției Române. Un procedeu stupid, prost gândit, care nu contribuie la creșterea siguranței pe drumurile publice dar atrage antipatia cetățenilor și prejudiciază imaginea instituției. Consecințele nefaste se răsfrâng direct nu asupra șefului de la birou ci a polițistului trimis în stradă care ajunge deseori bătaia de joc sau chiar victima unor beizadele certate cu legea și care au senzația că drumurile publice sunt piste de Formula 1.

Vali Kovacs a fost demis rapid, trezindu-se brusc cu o listă de acuzații, una mai penibilă decât cealaltă, pe care a avut răbdarea și discernământul să le demonteze în raport direct sau în instanță. Iubit de media și de cetățeni, Valer Kovacs a fost reîncadrat în 8 zile de la demiterea dintr-un sistem politizat și condus de șefi frustrați care nu înțeleg că “rebeli” precum Kovacs pot aduce cetățeanul mai aproape de polițist tocmai pentru că nu amendează la kilogram ci la ilegalitate. Pierderea IPJ Timiș, Câștigul IGPR care l-a mutat la Brigada Autostrăzi A1 Deva-Nădlac. Din iunie 2020, Vali a reușit să reteze niște pericole publice care conduceau pe autostradă bolizi cu peste 200 km la oră. Astfel, pe lângă amendă, în vistieria Poliției a intrat și satisfacția salvării vieții multor amărâți care circulau regulamentar. Nu e mai bine așa decât să faci planul de amenzi din găinării gen +3 - 5 sau 10 km la oră în plus peste limita legală?

Contactat de redacția noastră, agentul șef Valer Kovacs a apreciat inițiativa noastră și ne-a pus la dispoziție câteva materiale pe care le veți putea citi zilele ce urmează în paginile revistei noastre, la rubrica “Prietenul nostru, polițistul rutier”.

Pe această cale, facem un apel către toți polițiștii care doresc să contribuie alături de noi la o campanie de responsabilizare a participanților la trafic dar și către cei care doresc să facă mai luminoasă imaginea de care polițistul beneficiază în societate, să ne contacteze. Le stăm cu drag la dispoziție.

Și cititorii noștri sunt invitați să ne semnaleze cazuri de “polițiști adevărați” care merită promovați. Poate exemplul lor va fi luat și de alți colegi, totul pentru o relație cetățean-polițist frumoasă și benefică.

Agentul sef Valer Kovacs   un politist  rebel  si iubit  intr un sistem urat | imaginea 2