Accident cu 20 de victime pe DN7

Luni, 08 August 2016Hunedoara
Sursa Foto: ISU Hunedoara

Accident cu 20 de victime pe DN7 | imaginea 1 Sâmbătă, 6 august a.c., în jurul orei 10.00, un conducător auto în vârstă de 39 de ani, din Deva, care conducea un microbuz de transport marfă pe DN7, pe raza comunei Vețel, din direcția Arad-Deva, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un microbuz condus de un hunedorean în vârstă de 58 de ani, în care se aflau fotbaliștii echipei din localitatea Certeju de Sus (cu vârste cu prinse între 17 și 26 de ani), care se deplasau la un meci de fotbal, în localitatea Ilia.

În urma impactului, șoferul microbuzului de transport marfă a rămas încarcerat.

Imediat, inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, a declanșat planul roșu de intervenție la nivelul județului Hunedoara fiind comasate în zona producerii accidentului, 4 ambulanțe SMURD tip B2, 5 ambulanțe SAJ, 2 tip C2 și 3 tip B2, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de descarcerare grea, o autospecială mixtă și mai multe autospeciale de primă intervenție. La locul accidentului a fost solicitat si un elicopter SMURD.

În prima instanță au fost preluate 16 persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 58 ani, (doi minori, 16 și 17 ani) care au fost transportate la unitățile de primiri urgențe a spitalelor din Deva și Hunedoara. Majoritatea prezentau traumatisme craniene și ale membrelor superioare și inferioare dar erau conștienți și cooperanți. O singură victimă a fost extrasă din autoturismul de trasnport marfă cu ajutorul echipajului de descarcerare.

Ulterior, alte 4 persoane au fost transportate la unitatea de primiri urgențe pentru a fi investigate medical și a se exclude orice suspiciune de producere a unui traumatism.

Dintre cele 20 de victime, 13 au fost transportate cu ambulanțele SMURD și SAJ la UPU Deva iar 7 la UPU Hunedoara. Din cauza accidentului circulația pe DN7 a fost blocată aproximativ 2 ore pe ambele sensuri, fiind direcționată pe rute ocolitoare. În sprijinul acțiunii de intervenție au acționat 18 polițiști din cadrul IPJ Hunedoara cu 9 mijloace auto și o echipă de 4 jandarmi cu un mijloc auto.

În cauză a fost întocmit dosar penal și cercetează atât circumstanțele producerii accidentului și cât și legalitatea transportului de persoane.

Galerie imagini