Coliziune frontală pe contrasens

Miercuri, 10 Mai 2017Bihor
Sursa Foto: ISU Bihor

Coliziune frontala pe contrasens | imaginea 1 Marţi, 9 mai a.c., la ora 11.15, pe D.N. 79, în afara localității bihorene Inand, un bărbat de 46 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism, a frânat brusc, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autotren cu semiremorcă, condus regulamentar, din sens opus, de un bărbat de 51 de ani, din localitatea Pecica, judeţul Arad.

În urma accidentului rutier, atât conducătorul autoturismului, cât şi pasagera sa, o femeie de 43 de ani, din Oradea, au suferit leziuni pentru îngrijirea cărora au fost transportaţi la spital.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului.

Pentru salvarea victimelor, Insectoratul pentru Situații de Urgență Bihor a mobilizat de urgenţă două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu modul de descarcerare şi o ambulanţă de tip B2, ambele din cadrul Detașamentului de Pompieri Salonta, echipajul de descarcerare grea al Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, precum şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Ajunse la locul producerii accidentului, echipajele de descarcerare au acționat cu foarfecele și depărtătoarele hidraulice pentru tăierea portierelor autoturismului și evacuarea celor două persoane rănite din autovehiculul avariat, iar echipajele medicale au procedat la evaluarea de specialitate a victimelor și acordarea îngrijirilor care se impuneau.

Cele două victime (o femeie, în vârstă de 43 de ani și soțul acesteia, în vârstă de 45 de ani), care prezentau politraumatisme și fracturi, au fost transportate la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean (bărbatul cu elicopterul SMURD, iar femeia cu ambulanța tip C a echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea).

Galerie imagini