Despre efectele alcoolului la volan

Sâmbătă, 18 Mai 2019Gorj
Sursa Foto: ISU Gorj

Despre efectele alcoolului la volan | imaginea 1 Luni, 13 mai, a.c., în imediata apropiere a sediului ISU Gorj, de pe strada Calea București din municipiul Tg-Jiu, s-a auzit o bubuitură puternică.

Băieții noștri și-au lungit și ei ochii peste gard și ce să vezi: un autoturism răsturnat!
Sar băieții în autospeciale și fug repede la fața locului.
Ajunși acolo, găsesc în autovehiculul răsturnat un tânâr cu susul în jos sau cu josul în sus, că nici nu știi cum să-i zici, care nu prea realizase că și mașina pe care o conducea era tot cu susul în jos.

Din fericire, omul nostru a ieșit din mașină ca nou, nu-l durea nimic și nu avea nici urme vizibile în urma nefericitului eveniment.

Doamne ajută, îți vine în minte să zici!

Lovituri nu avea acest domn, dar vorba-i era cam împleticită și simptomele astea nu păreau să aibă legătură cu accidentul.

Surpriza a venit când colegii polițiști l-au pus să se forțeze un pic și să sufle în etilotest. Rezultatul: 1,11 mg/litru alcool pur în aerul expirat!
Bine că n-a fost 1,12 să semene cu numărul unic pentru apeluri de urgență 112 pentru că atunci chiar credeam că omul ăsta a făcut-o intenționat!

Lăsând gluma la o parte, doar norocul a făcut ca cineva să nu fie rănit grav sau să-și piardă viața, în acea zi, din cauza unui moment de inconștiență al unui om!
Dosarul penal și faptul că a rămas fără permis sperăm să-l aducă pe omul nostru pe calea cea bună, să-i vină mintea la cap și să nu mai pună gura pe alcool înainte de a se urca la volan, iar povestea noastră să-i convingă și pe alții care mai obișnuiesc să “ciupească” ceva înainte de a se urca la volan să renunțe la acest prost obicei!