Cisternă cu formaldehidă, răsturnată la Oituz

Marți, 25 Iunie 2019Bacau
Sursa Foto: ISU Bacau

Cisterna cu formaldehida  rasturnata la Oituz | imaginea 1 Joi, 20 iunie, la ora 15:48, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean Bacău a fost anunțat despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Oituz, drumul național DN 11, în care a fost implicată o autocisternă.

Imediat, la locul evenimentului, s-a deplasat o autospecială de intervenție cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, iar din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău, o autospecială de descarcerare. La sosirea la fața locului, pompierii militari au constatat că în urma accidentului rutier nu s-au înregistrat victime. Totodată, s-a constatat că autocisterna implicată în eveniment este încărcată cu formaldehidă, în soluție apoasă în concentrație de 45%.

În vederea detectării eventualelor scurgeri din cisternă, la fața locului s-a deplasat și autospeciala CBRN din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău. De asemenea, a fost anunțată Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului, transportatorul și producătorul. De menționat este faptul că traficul rutier în zonă s-a desfășurat pe un singur sens.

Începând cu ora 23:00, din data de 20 iunie, s-a început transvazarea soluției apoasă de formaldehidă într-o altă cisternă, traficul fiind oprit în zonă pe timpul desfășurării acestui proces. La ora 00:30, s-a oprit transvazarea, traficul fiind reluat. Forțe și mijloace din cadrul ISUJ Bacău au rămas în supraveghere până când pericolul a fost îndepărtat complet.

Galerie imagini