Accident rutier cu cinci victime în localitatea Bădeana, Vaslui

Miercuri, 03 Iulie 2019Vaslui
Sursa Foto: ISU Vaslui

Accident rutier cu cinci victime in localitatea Badeana  Vaslui | imaginea 1 Duminică, 30 iunie, a.c., la ora 01.47, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al Județului Vaslui a fost informat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență - 112, despre faptul că, pe Drumul European (DE) 581, pe raza localității Bădeana, comuna Tutova, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme și sunt 12 victime.

Dat fiind numărul foarte mare de victime, a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție al Județului Vaslui. La fața locului au fost deplasate două autospeciale de stingere cu apă și spumă (cu module pentru descarcerare) și o autospecială pentru descarcerare grea, 6 echipaje SMURD – dintre care 4 ambulanțe tip B2 (EPA), 1 ambulanță tip C1 (TIM) și 1 ATPVM (autospecială pentru transport victime multiple), precum și 4 ambulanțe aparținând SAJ Vaslui. La locul accidentului au fost deplasate și două echipaje de poliție.

La sosirea echipajelor de intervenție, la fața locului au fost găsite 12 victime, dintre care 8 erau încarcerate. Dintre cele 8 victime încarcerate, 4 au fost declarate decedate, printre care și un minor, cu identitate și vârstă necunoscute. Opt victime au fost transportate la spital, trei dintre acestea fiind într-o stare foarte gravă. Cu toate eforturile depuse de medici, la spitalul municipal din Bârlad a decedat și o a cincea persoană.

Pe timpul derulării evenimentelor au fost alertate și alte spitale din zonă pentru a avea capacitatea de primire a victimelor. Una dintre victimele accidentului a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, iar medicii de aici au decis transferarea acesteia la o unitate medicală din municipiul Iași. Celelalte persoane rănite, în funcție de starea în care s-au aflat, fie au fost supuse unor intervenții chirurgicale, fie li s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate . În acest accident rutier cu victime multiple au fost implicate și două persoane având cetățenie bulgară, care se deplasau spre sudul țării cu un autoturism marca Skoda înmatriculat în Republica Bulgaria.

La această acțiune, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al Județului Vaslui a participat cu 3 ofițeri și 33 de subofițeri, dintre care 14 paramedici. Acțiunea a fost condusă de inspectorul șef al ISUJ ”Podul Înalt” Vaslui, col. Blagoci Ghiorghe.

Galerie imagini