Accident rutier cu victimă încarcerată

Sâmbătă, 06 Iulie 2019Arges
Sursa Foto: ISU Arges

Accident rutier cu victima incarcerata | imaginea 1 Cu secundele, dar și cu pericolul s-au luptat salvatorii argeșeni care au intervenit la un accident rutier produs noaptea trecuta, în localitatea Bascov - Schiau.

S-au deplasat la fața locului o autospecială cu apă și spumă, un echipaj de descarcerare și două ambulanțe SMURD (de prim ajutor calificat și de terapie intensivă mobilă). Echipajele au găsit un autoturism răsturnat pe partea dreaptă, în gardul unei biserici, după ce a dărâmat un stâlp de electricitate, iar șoferul, în vârstă de 19 ani, se afla încarcerat. Ținând cont și de siguranța lor, dar conștienți și de faptul că fiecare secundă este foarte importantă pentru viața băiatului încarcerat, salvatorii au acționat, imediat, pentru a-i acorda îngrijiri medicale, dar și pentru descarcerare, chiar dacă au lucrat, pentru puțin timp, sub tensiune.

În timpul operațiunii de descarcerare, doi dintre paramedici au pătruns în interiorul mașinii, iar victima, care era in stare de semiconștiență, a fost monitorizata, i s-a montat guler cervical, ked și i s-a administrat oxigen, fiind permanent asistată de paramedici. După înlăturarea ușii din stânga spate, s-a efectuat extracția băiatului, cu targa, în plan vertical, ulterior fiind predat echipajului SMURD de terapie intensivă mobilă. Acesta a fost transportat la spital, conștient, cooperant, cu dureri la nivelul coloanei și gâtului.

Iată cum salvatorii demonstrează, din nou, că viața are prioritate pentru ei.

Galerie imagini