Grav accident rutier între un microbuz și un TIR

Marți, 08 Octombrie 2019Ialomita
Sursa Foto: ISU Ialomita

Grav accident rutier intre un microbuz si un TIR | imaginea 1 Sâmbătă, 5 octombrie, a.c., în jurul orei 05.00, pe DN 2 A, sat Sf. Gheorghe, com. Balaciu a avut loc un grav accident rutier între un microbuz și un TIR. Încă din primele informaţii furnizate de apelantul la 112, s-a comunicat că este vorba de un număr mare de victime, sens in care a fost activat imediat Planul Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului Ialomița.

La fața locului au acționat de urgență peste 40 de pompieri, paramedici SMURD și personal medical SAJ cu 19 autospeciale și ambulanțe.

Astfel, la nivelul județului Ialomița au fost alertate: 3 echipaje de prim-ajutor SMURD și 7 echipaje medicale SAJ, 2 autospeciale pentru victime multiple, 2 descarcerări și 3 autospeciale de stingere.

De asemenea, de la ISU București-Ilfov au fost dislocate în sprijin - 1 ambulanță de prim-ajutor SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple.

După realizarea intervenției integrate pentru descarcerarea persoanelor din microbuz și acordarea asistenței medicale, au rezultat 18 victime, dintre care 9 decedate (șoferul TIR-ului și 8 din microbuz) și 9 transportate de urgență la spital:

  • 3 la Spitalul Slobozia (conștiente);
  • 1 la Spitalul Urziceni (stop cardio-respirator);
  • 5 către Spitalele Bagdasar şi Floareasca din București (toate conștiente).

Galerie imagini