Accident rutier între un autoturism și un TIR

Marți, 12 Noiembrie 2019Giurgiu
Sursa Foto: ISU Giurgiu

Accident rutier intre un autoturism si un TIR | imaginea 1 Duminică, 10 noiembrie, a.c., în jurul orelor 12.00, pompierii giurgiuveni au fost solicitați pentru a interveni la un accident rutier produs pe DN5, la ieșirea din localitatea Uzunu.

La fața locului au fost urgent mobilizate forţe şi mijloace, atât din cadrul Punctului de lucru Călugareni, cât şi din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu, intervenindu-se cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă dotate cu modul de descarcerare, o autocisternă, un echipaj CBRN, o ambulanță și elicopterul SMURD, precum şi 2 echipaje aparţinând SAJ Giurgiu.

După sosirea echipajelor la faţa locului, s-a constatat că în accident au fost implicate un autoturism și un TIR, iar în urma impactului, șoferul autoturismului Opel Corsa a rămas încarcerat, ulterior, din păcate, constatându-se decesul acestuia.

Șoferul TIR-ului, cetățean de origine turcă, nu prezenta traumatisme ca urmare a impactului, fiind în afara oricărui pericol.

Intervenția a avut un grad de risc ridicat din cauza faptului că TIR-ul transporta azotat de amoniu granulat, ambalat în saci, existând pe carosabil și scurgeri de carburant rezultate în urma impactului. S-au luat toate măsurile necesare pentru evitarea producerii unei posibile explozii, procedându-se la evacuarea zonei pe o rază de 300 de metri.

Traficul a fost blocat pentru mai bine de 3 ore, în jurul orelor 15:30 circulația revenind la normal, ora la care intervenţia echipajelor a luat sfârșit, misiunea fiind îndeplinită cu succes în măsura posibilităților şi a împrejurărilor de la fața locului.

Accident rutier intre un autoturism si un TIR | imaginea 2