Accident rutier cu şapte victime

Sâmbătă, 08 Februarie 2020Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Accident rutier cu sapte victime | imaginea 1 Luni, 4 februarie, a.c., pe raza localităţii Drânceni, la mai puţin de un kilometru de graniţa cu judeţul Iaşi, s-a produs un grav accident rutier, eveniment în care au fost implicate două autoturisme în care se aflau şapte persoane.

În urma impactului au rezultat şapte victime, una dintre acestea fiind încarcerată şi în stare de inconştienţă. La ora 13:00 a fost activat Planul Roşu de Intervenţie al judeţului Vaslui, la faţa locului fiind deplasate nouă autospeciale, între care o autospecială de stingere cu apă şi spumă cu modul pentru descarcerare, o autospecială pentru transport persoane şi victime multiple, patru ambulanţe SMURD şi o ambulanţă aparţinând Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui.

Cum starea uneia dintre victime era foarte gravă, în sprijin a fost chemat şi un elicopter SMURD din judeţul Iaşi.

După descarcerare, victima aflată în stare de inconştienţă a fost transportată pe calea aerului la Spitalul “Sf. Spiridon” Iaşi. O altă victimă care prezenta multiple traumatisme a fost transportată direct la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Celelalte cinci victime au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal “Dumitru Castroian” Huşi, conştiente şi stabile hemodinamic, acestea fiind diagnosticate cu policontuzii şi traumatisme.

La ora 14:15 a încetat Planul Roşu de Intervenţie al judeţului Vaslui. Acţiunea a fost condusă de împuternicit inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui, colonel Mihai Ciprian Mitrea.

Galerie imagini