Autocisternă încărcată cu motorină, răsturnată în afara carosabilului

Joi, 25 Martie 2021Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Autocisterna incarcata cu motorina  rasturnata in afara carosabilului | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare grea, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate, la un accident rutier produs pe DE 581, la intrarea în municipiul Huși, în zona Dobrina.

La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsită o autocisternă încărcată cu motorină, autovehiculul de mare tonaj fiind răsturnat în afara carosabilului, într-o zonă accidentată. Autocisterna era fisurată, din interior scurgându-se combustibil.

Până la sosirea pompierilor militari, șoferul autocisternei se autoevacuase, victima în vârstă de 41 ani fiind transportată la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Huși. Pompierii militari au asigurat măsurile PSI impuse de procedură, au blocat scurgerea de combustibil, au îndiguit zona în care s-a scurs motorina, au degajat și spălat carosabilul.

În ziua următoare, echipe specializate au procedat la transvazarea motorinei din autocisterna avariată într-o altă autocisternă trimisă din Republica Moldova. Până la finalizarea procedurilor de transvazare, un echipaj specializat a asigurat măsurile PSI la fața locului.

Cercetările privind circumstanțele producerii acestui accident rutier, precum și efectele asupra mediului sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens.

Galerie imagini