Intervenție la limită a pompierilor vasluieni - autocisternă răsturnată

Vineri, 30 Aprilie 2021Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Interventie la limita a pompierilor vasluieni   autocisterna rasturnata | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui a intervenit cu patru autospeciale și o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate la un accident rutier produs în zona Dobrina, în apropierea municipiului Huși.

La sosirea echipajelor de intervenție, a fost găsit răsturnat un autovehicul de mare tonaj, o autocisternă încărcată cu GPL. Din autocisternă nu au fost scurgeri de GPL, existând însă scurgeri de combustibil din rezervorul autocisternei.

Echipajele de intervenție au asigurat măsuri PSI (balizarea zonei, deconectarea bornelor bateriilor, îndepărtarea resturilor de material plastic de pe șosea, sablarea și spălarea carosabilului) și au evaluat starea medicală a conducătorului auto, acordându-i acestuia primul ajutor medical.

Șoferul autocisternei, un bărbat în vârstă de 34 ani, a suferit câteva escoriații în zona capului, iar după acordarea primului ajutor, a refuzat transportul la o unitate medicală. La fața locului a mai rămas o singură autospecială cu un echipaj de stingere care a asigurat măsurile PSI. Celelalte autospeciale și echipaje au fost retrase în subunități.

De la societatea care deține autocisterna avariată, în zonă au fost deplasate o altă autocisternă și o macara. După transvazarea gazului în cealaltă autocisternă, autovehiculul avariat a fost repus pe roți. Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de instituțiile abilitate în acest sens.

Galerie imagini