Plan Roșu de intervenție activat la nivelul județului Arad!

Marți, 13 Decembrie 2022Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Plan Rosu de interventie activat la nivelul judetului Arad | imaginea 1 În data de 10 decembrie a.c., la ora 18:49, pompierii arădeni au fost solicitați să intervină în cazul producerii unui accident rutier, (autocar răsturnat în afara părții carosabile) în județul Arad, la ieșirea din localitatea Buteni către localitatea Cuied.

De îndată, pentru misiune s-a intervenit cu: 10 echipaje SMURD, un echipaj SMURD Terapie Intensivă Mobilă, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială pentru descarcerare și o autospecială de stingere cu apă și spumă.

În sprijinul forțelor au intervenit 10 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Arad. De asemenea, ISU Timiș a dislocat în sprijin 3 autospeciale pentru transport personal și victime multiple. În urma accidentului, toate cele 33 de persoane aflate în autocar s-au evacuat.

În urma evaluării medicale de la fața locului, 9 victime au fost transportate la spital fiind conștiente și cooperante, 3 persoane s-au deplasat către domiciliu cu mijloace proprii, iar restul persoanelor au fost transportate la Primăria Buteni într-o sală de ședințe.

Intervenția a fost coordonată de Inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” al județului Arad, domnul Colonel Gârbău Cristian, care a fost prezent la locul evenimentului. Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 20:40.

Galerie imagini