Grav accident de circulație

Marți, 29 August 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Grav accident de circulatie | imaginea 1 Detașamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare), două ambulanțe SMURD tip B2 și echipaje specializate, pentru descarcerarea, evacuarea, evaluarea, acordarea primului ajutor și asigurarea măsurilor PSI, în urma producerii unui accident rutier pe DJ 245, drumul spre localitatea Băcani, comuna Băcani.

La fața locului au intervenit și cinci ambulanțe aparținând SAJ Vaslui. În accident au fost implicate două autoturisme, în care se aflau șase persoane, trei copii și tot atâția adulți. La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsită o persoană încarcerată, celelalte victime fiind evacuate de ceilalți participanți la trafic.

Pompierii militari au acționat pentru descarcerarea persoanei, concomitent fiind efectuate și manevre pentru resuscitarea victimei. Echipajele SMURD și cele ale SAJ Vaslui au evaluat victimele și le-au acordat primul ajutor.

După descarcerare, personalul SAJ Vaslui și paramedicii au continuat manevrele de resuscitare, însă victima nu a răspuns pozitiv acestor manevre, medicul prezent la caz fiind nevoit să declare decesul bărbatului în vârstă de aproximativ 50 ani.

Celelalte cinci victime (trei copii și doi adulți) au primit îngrijiri medicale la fața locului, după care au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal “Elena Beldiman” Bârlad. Cauza și circumstanțele producerii acestui accident sunt cercetate de polițiști.

Galerie imagini