Serie de accidente rutiere pe drumurile călărășene

Joi, 26 Octombrie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Serie de accidente rutiere pe drumurile calarasene | imaginea 1 Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate prin numărul unic de urgenţă 112 să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 86 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 68 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la cinci accidente rutiere.

Acestea s-au produs pe raza localităţilor: Călăraşi, DN3B. Aici au fost implicate două autoturisme şi două persoane din care a rezultat o victimă de sex masculin, în vârstă de aproximativ 38 de ani, cu multiple traumatisme, care a fost trasportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Călăraşi.

În comuna Sohatu, 2 autoturisme au fost implicate, din care a rezultat o victimă de sex masculin în vârstă de aproximativ 79 de ani, transportată la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. În Călăraşi, un autoturism a acroşat uşor un bicilist, în comuna Unirea, un autoturism a acroşat un minor, acesta prezentând fractură la membrul inferior stâng, fiind ulterior trasportat la UPU Călăraşi.

Iar în Municipiul Olteniţa, un autoturism a acroşat un minor acesta prezentând multiple excoriaţii, fiind ulterior transportat la Spitalul Municipal Olteniţa.

În urma producerii celor cinci accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea persoanelor implicate în evenimentele rutiere enumerate mai sus.

Serie de accidente rutiere pe drumurile calarasene | imaginea 2