Accident la granița dintre județele Vaslui și Iași

Joi, 30 Noiembrie 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Accident la granita dintre judetele Vaslui si Iasi | imaginea 1 Echipajul ambulanței SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă) a intervenit alături de echipaje de intervenție din cadrul ISUJ Iași (o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o ambulanță SMURD tip B2, o autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și o autospecială pentru descarcerare), pentru deblocarea, evaluarea, acordarea primului ajutor și asigurarea măsurilor PSI, în urma producerii unui accident rutier la limita dintre județele Vaslui și Iași, pe raza comunei Codăești.

La intervenție au participat și două ambulanțe aparținând SAJ (câte una, de la SAJ Iași, respectiv SAJ Vaslui). În accident au fost implicate două autovehicule (un microbuz și un autoturism) în care se aflau nouă persoane, între care și un minor.

Toate persoanele implicate în accident au fost evaluate, două dintre acestea având nevoie de îngrijiri medicale. Cele două victime, un băiat în vârstă de 13 ani și o femeie în vârstă de 61 ani, au fost preluate de ambulanțele SAJ, femeia fiind transportată la o unitate medicală din județul Iași. Copilul în vârstă de 13 ani a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral.

În timp ce era transportat spre Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, minorul a intrat în bradicardie, în ajutorul personalului de pe ambulanța SAJ intervenind echipajul de pe ambulanța SMURD pentru terapie intensivă mobilă. Medicul de pe ambulanța SMURD a reechilibrat copilul, acesta ajungând la UPU Vaslui, conștient și stabil hemodinamic.

Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de polițiști.