Căruță spulberată de mașină - Victime cu multiple traumatisme

Marți, 07 Mai 2024Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Caruta spulberata de masina   Victime cu multiple traumatisme | imaginea 1 Stația de Pompieri Negrești a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare), o ambulanță SMURD tip B2 și echipaje specializate, pentru asigurarea zonei și a măsurilor PSI, evaluarea și acordarea primului ajutor calificat victimelor unui accident rutier.

Acesta s-a produs pe DN 15D, între localitățile Todirești (comuna Todirești) și Dumești (comuna Dumești). În accident au fost implicate un autorism și un atelaj cu tracțiune animală, în cele două mijloace de transport aflându-se cinci persoane (trei femei și doi bărbați). La intervenție au participat și trei ambulanțe aparținând SAJ Vaslui, între care și un echipaj cu medic.

La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite trei victime, între care un bărbat aflat în stare de inconștiență. Autoturismul a fost avariat, căruța fiind ruptă.

Echipajele de salvatori au evaluat victimele și au început manevrele de prim ajutor pentru bărbatul în vârstă de 24 ani, aflat în stare de inconștiență și care suferise traumatisme cranio-cerebrale și cranio-faciale.

Echipajul tip B2 aparținând SAJ Vaslui a preluat pacientul și a plecat spre ambulanța tip C trimisă pentru a prelua bărbatul aflat în stare de inconștiență. De asemenea, din accident au rezultat alte două victime, o femeie în vârstă de 65 ani și un alt bărbat în vârstă de 24 ani.

Ambele persoane rănite au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, victimele (mama și fratele bărbatului aflat în stare de inconștiență) suferind multiple traumatisme.

Femeia în vârstă de 65 ani a fost transportată la spital cu o ambulanță SMURD, victima fiind diagnosticată preliminar cu traumatism toracic, traumatism la membru inferior stâng, multiple escoriații și echimoze.

Cea de-a treia victimă, în vârstă de 24 ani, a fost transportată la UPU Vaslui cu o ambulanță tip B aparținând SAJ Vaslui, bărbatul fiind diagnosticat cu traumatisme de bazin și membru inferior. Cele două femei aflate în autoturism au fost evaluate, însă nu au necesitat îngrijiri medicale.

Cauza și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de polițiști. Un elicopter SMURD a preluat bărbatul în vârstă de 24 ani, pentru a-l transporta la o unitate medicală din municipiul Iași, tânărul aflându-se în comă de gradul IV.

Galerie imagini